RMC
Laatste Nieuws
Rogger serie
Specificaties
Renovatie
Archief
Vragen
Sponsors
(Ver)koop
Logbrieven
Links
E-mail

Archief RMClub

Algemene LedenVergadering Rogger Motorsailer Club zaterdag 26 november 2011
Hierbij roepen wij alle Rogger-bezitters op zich in te schrijven voor de Algemene LedenVergadering van de Rogger Motorsailer Club op zaterdag 26 november 2011. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant De Reiziger te Driebergen van 11 tot 16 uur.
Voor de lunch vindt de vergadering plaats. De uitgebreide lunch inclusief drankjes kost € 25 per persoon. De middags staat geheel in het teken van uitwisseling van kennis en ervaring.
Penningmeester Egbert heeft alle leden per e-mail uitnodigen: klik op Uitnodiging en Agenda. Aarzel niet om meteen met partner in te schrijven.

RMCDriebergen

 

Routebeschrijving ALV RMC zaterdag 26 november 2011
van 11 tot 16 uur.

- Neem op de A12 de afslag Driebergen-Zeist
- sla onder aan de afslag rechts af de Hoofdstraat op
- na 700 meter ligt aan de linkerkant restaurant De Reiziger
- sla 100 meter verder links af voor het benzinestation
- de parkeerplaats ligt 150 meter verder aan de rechterzijde
- op het achterste deel kan GRATIS geparkeerd worden
- loop 200 meter via een steeg en de Traaij naar De Reiziger
- de bijeenkomst wordt gehouden op de eerste etage.

 

 

 

 

 

Algemene Ledenvergadering RMC: zaterdag 26 november 2011
De Algemene LedenVergadering van de Rogger Motorsailer Club wordt een keer in de twee jaar op de oneven jaren gehouden op de laatste zaterdag van november.
In 2011 zal de ALV plaats vinden op zaterdag 26 november in Driebergen van 11 tot 15 uur (of later). De locatie is gereserveerd.
Alle Rogger-bezitters worden verzocht deze datum alvast in hun agenda te reserveren. Nadere berichten volgen na de zomer.

Voorzitter RMC gedecoreerd
HansLintje

 

 

Op 21 november 2009 nam de voorzitter van de Rogger Motorsailer Club na 30 jaar formeel afscheid van zijn vrijwilligersactiviteiten bij Stichting het Utrechts Landschap. Voor deze en andere vrijwilige activiteiten werd hij gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding: http://picasaweb.google.com/hanshavers/ULtoespraaklintje#

 

 

 

 

Wassenaer wassenaerrouwadvertentie

De heer Van Wassenaer was erelid van de Rogger Motorsailer Club en de Banjer37 Motorsailer Club.

 

Algemene Ledenvergadering RMC op zaterdag 24 november 2007 groot succes
rmcalv2007
De Algemene Ledenvergadering van de RMC is in een zeer geanimeerde stemming verlopen. Veel nuttige informatie is uitgewisseld. De notulen van deze aangename bijeenkomst worden op korte termijn gepubliceerd op deze site.

Zie voor meer foto's van de ALV 2007: picasaweb.google.nl/roggermotorsailerclub/alv2007 en voor de notulen klik hier.

Op bezoek bij de "Roggers"
Ter gelegenheid van de viering van het 5 jarig bestaan van de Roggerclub was een feestelijke bijeenkomst georganiseerd gedurende het week-end van 5 september 2004. Tien prachtige Roggers waren op dit treffen aanwezig. Om een completer overzicht te krijgen van de schepen die bij de Eista werf zijn gebouwd had de jarige club ook een Doerak, een Banjer, een Tarpan en een Krammer uitgenodigd. Wij hadden de eer om onze Krammerclub te vertegenwoordigen.
In de mooie haven van de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereninging was voor ons een mooie ligplaats gereserveerd. Tijdens dit week-end was er volop gelegenheid om alle schepen uitvoerig te bekijken en ervaringen uit te wisselen. Het mooie weer zorgde voor veel gezellig vertier op de steigers.Op de zaterdagavond werd een goed verzorgd buffet geserveerd en werd uitvoerig verslag gedaan over de eerste bestaansjaren van de club.
Op zondagochtend namen wij afscheid van elkaar tijdens het koffieuurtje, daarna verlieten alle deelnemende schepen tegelijk de haven om in kiellinie langs de stad te varen in de richting van het Wantij. Daar aangekomen zijn er veel foto´s gemaakt als de schepen naast en achter elkaar voeren. De schepen namen afscheid door luid op hun hoorns te blazen en om 14.00 uur vertrok ieder weer naar zijn thuishaven.
Wij hadden deze bijeenkomst, die dankzij een goede organisatie, het mooie weer en de gastvrije deelnemers zeer geslaagd was, niet graag gemist.
Mia en Joop Bolder

In memoriam oud-Rogger-lid Eelco IJzer van de Halbrane
Ons bereikte het droeve bericht dat ons oud-Rogger-lid Eelco IJzer van de Halbrane na een kort ziekbed op 13 september 2010 is overleden op 68-jarige leeftijd. In april 2010 werd bij hem longkanker geconctateerd Chemokuren hebben helaas niet meer het gewenste resultaat opgeleverd. Eelco had het jaar ervoor net zijn Rogger  vanuit Nederland overgevaren naar Portugal waar hij een aantal jaren geleden is komen wonen. Het was zijn idee om hier nog een aantal jaren van zijn boot te kunnen genieten, maar het heeft niet zo mogen zijn.

rmconderhoudijzer

 

 

De Rogger Motorsailer Club condoleert de familie met het overlijden van Eelco. In de beginjaren van de Rogger Motorsailer Club leverde hij waardevolle  , technische bijdragen tijdens ledenvergaderingen. Ook gaf hij een cursus 'motoronderhoud' die door veel leden is gevolgd en zeer positief werd   beoordeeld. Bijzonder was dat hij met moeilijk opvoedbare kinderen therapeutisch ging varen varen op zijn Rogger.
Wij wensen de familie kracht en sterkte in de komende tijd.

 

 

Lustrum-CD met 191 foto's
rmclustrumfotogravendoerak0202
Het eerste lustrum van de RMC is door onze 'huis'-fotograven Frank Koorneef en Joost Havers vastgelegd in vele 100-den foto's, aangevuld met vele 10-tallen van de andere aanwezigen. Hieruit is een selectie gemaakt van 191 foto's die op een CD zijn gezet. Het formaat is JPEG, waardoor de plaatjes voor iedereen met een computer en CD-lezer te bewonderen zijn.
De afbeeldingen variëren in grootte (10 tot 4.000 kbytes) en kwaliteit (gescand of kwaliteit camera). Ze zijn onbevlekt op de CD gezet, zodat een ieder zelf naar hartelust zijn/haar favoriete plaatjes kan bewerken.

1 oktober 2004 zijn de CD's verstuurd naar alle (afgemelde) aanwezigen incl. zusterverenigingen, onze sponsor Neutmast en de havenmeester van de KDRZ. Wij wensen iedereen veel kijkplezier en nagenieten van dit prachtige evenement..

Maria Christina deed voor de tweede keer mee aan de 24-uurs

MariaChristina24uurs2010De Maria Christina, een Rogger MK II, deed dit jaar 2010 voor de tweede keer mee aan de 24-uurs tocht. Er moeten in 24 uur zoveel mogelijk mijlen gevaren worden  op, naar keuze, het Markermeer, het IJsselmeer, de Wadden en/of de Noordzee. De boeien die gerond worden, zijn bestaande lichtboeien. De Maria Christina is gestart in Muiden en finishte 24 uur later met 728 andere zeiljachten in Medemblik. Helaas zat de wind dit jaar voornamelijk in het noorden, waardoor de afgelegde afstand 57 mijl was.

De voorzitter heeft in het verleden 11 keer aan deze tocht meegedaan, een ware belevenis en zeer goed om het navigeren bij nacht en ontij te oefenen. In het begin alleen op gegist bestek, later met behulp van Decca en op het laatst met GPS en digitale kaart. De laatste jaren ligt hij echter vlak voor de haveningang van Medemblik in zijn Rogger 'fifty' champagne te schenken aan familie en vrienden die de 24-uurs succesvol hebben uitgezeild. Ook heel aangenaam :-)
 

24uurs2010MariaChristina

Rogger-kunst

RogeriusSchilderij 

 

 

 

Deze prachtige, sfeervolle aquarel van de Rogerius, een Rogger FD3, is gemaakt door de dochter van de schipper. Zij woont in Amerika en schildert in opdracht.
Wie interesse heeft, raadplege de ledenlijst.

 

 

 

 

 

 

Twee Rogger FD3's gesignaleerd in Almerimar/Spanje
RoggerFD3Sueno        RoggerFD3Karamelo
                     Sueño                                                      Karamelo
Interessant is de aanpassing van het open doghouse op de Sueño tot gesloten stuurhuis à la een Rogger FD2.
Beide Roggers zijn nooit eerder gesignaleerd.. Er zijn naar schatting ongeveer 100 Roggers gemaakt; daarvan zijn nu 71 gelokaliseerd.

Eerste Rogger-lustrum groot succes

rmclustrumwantij11eista02
Admiraal-varen op het Wantij

Het eerste lustrum van de Rogger Motorsailer Club is een groot succes geworden: 7 Roggers van 10.50 meter in verschillende modellen, 2 Roggers van 14 meter en 4 zusterschepen van de voormalige EISTA-werf (Doerak, Banjer, Krammer, Tarpan)
met in totaal 40 personen gaven acte-de-présence in Dordrecht. Zeer verheugend was dat ons erelid Maurits Baron van
Wassenaer, oud-directeur/eigenaar van EISTA-werf met zijn echtgenote aanwezig kon zijn.
Sponsor Neutmast was verhinderd, maar opnieuw danken wij Diem van Heukelen voor zijn financiële bijdrage.

Al op vrijdagmiddag was het Rogger/EISTA-hoppen in volle gang. Allen hebben elkaars schepen bezocht en de vele
aanpassingen en renovaties bewonderd. Vele nieuwe (technische) ideeën en gedachten zijn uitgewisseld.
Iedere Rogger-bezitter weet nu dat EISTA vele andere fraaie en bijzondere schepen heeft (af)gebouwd, zo ook de
bemanningen van de andere EISTA-schepen.
En dat alles bij het mooiste weer van de wereld: iedereen krijgt wat 'ie toekomt.

Het buffet in het clubhuis van de Koninklijke Dordtse was voortreffelijk. De Rogger Beauty Contest was een hoogtepunt
op de avond: op ludieke wijze werden alle aanwezige Roggers besproken. Het resultaat was dat iedereen even hoog scoorde
en kregen alle aanwezigen de thee/handoeken-set (met ingeborduurd Rogger Motorsailer Club 1999 - 2004) uitgereikt.

Met het indrukwekkende 'Admiraal-zeilen' op het smalle en drukke Wantij werd zondagmiddag dit festijn afgesloten:
op het terras van de Koninklijke Dordtse Roei werd gezegd: "in Rotterdam hebben ze momenteel de Haven-dagen,
wij hebben de Rogger-dagen". Waarvan acte !

Het bestuur dankt het lustrum-committee voor het vele werk dat is verricht; het resultaat was fantastisch.

RMClustrum7roggers02
Roggers FD2, FD3, MK I, 14 meter en de plug van 14 meter

rmclustrum2roggerstarpan02
Rogger FD3, Rogger motorboot, Tarpan 940

rmclustrumbanjerdoerakkrammer02
Banjer 37, Doerak 780AK, Krammer 700

Programma Rogger-lustrum definitief

Vrijdag 3 en zaterdagmorgen 4 september 2004
- aankomst Roggers en andere Eista-schepen in jachthaven KDRZV Dordrecht;
- ontvangst door het lustrumcomittee Danielle en Fientje;
- pavoiseren;
- Rogger-hopping: bezoek elkaars Rogger.

Zaterdagmiddag
15 uur: - officiële opening Roggerlustrum in havenrestaurant
           - koffie/thee met feestelijk gebak
16 uur: - vervolg Rogger-hopping
           - inspectie door de Schoonheidscommissie
19 uur: - buffetdiner in havengebouw
           - prijsuitreiking door Schoonheidscommissie
           - toespraken
22 uur - naborrelen op onze schepen in de haven.

Zondag 5 september
10 uur: - palaver in havenrestaurant met koffie en thee
            - afstemming afvaart en fotosessie
11 uur: varen langs het aterfront van Dordrecht en fotosessie op het Wantij
13 uur: afsluiting Rogger-lustrum.

Aanvullende opmerkingen
- 11 Roggers en vier andere EISTA-schepen (Banjer 37, Krammer 700, Tarpan 940, Doerak 780AK) geven acte-de-présence;
- naast de bemanningen, is ons erelid de heer Van Wassenaer aanwezig en een groot aantal Rogger-leden zonder schip;
- alle schepen liggen bij elkaar direct door de brug aan stuurboordzijde voor het havengebouw
- bij aankomst wordt een brochure over Dordrecht uitgereikt met een interessante stadswandeling door Dordrecht;
- het liggeld voor alle aanwezige Roggers en andere Eista-schepen op vrijdag en zaterdag is voor rekening van de RMC;
- alle aanwezigen, behalve ons erelid, betalen 30 Euro voor het buffetdiner incl. 3 consumpties;
- koffie/thee/gebak op de openingssessie en het palaver zijn voor rekening RMC
- onze sponsor Neutmast heeft wederom gedoneerd, waarvoor onze dank;
- wij werken aan enige media-aandacht;
- leden en niet-leden met een Rogger, die nog niet gereageerd hebben nodigen wij uit alsnog te reageren.

Wij kijken uit naar de vele aangename contacten op het eerste lustrum van de Rogger Motorsailer Club.
Komt allen.

De Rogger lustrum-commissie

rmclustrumcommissie02v.l.n.r: Fientje (Virginia), Danielle (Explorer) en voorzitter Hans (Fifty).

 

Op 28 februari 2004 heeft de lustrum-commissie in een aangename ambiance het globale programma en de uitnodigingen samengesteld voor het eerste lustrum van de Rogger Motorsailer Club op 4 en 5 september 2004 in Dordrecht.

In de tweede helft van maart 2004 ontvangen alle leden, niet-leden en genodigden een uitnodiging per slakkenpost.

 

Plan NU uw aanwezigheid, liefst met uw Rogger, op 4 en 5 september in Dordrecht.

De jachthaven van de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereeniging in het centrum van Dordrecht, waar het eerste lustrum van de Rogger Motorsailer Club wordt gevierd.

rmclustrumdordhaven02

 

Bezoek aan oud-directeur-eigenaar Baron van Wassenaer
14 maart 2003 hebben vertegenwoordigers van RMC, BMC en Eista een bezoek gebracht aan de heer en mevrouw Van Wassenaer. In een uiterst aangename sfeer werd bij prachtig zonnig weer de lunch gebruikt en zijn zij bijgepraat over de status en de ontwikkelingen bij de clubs.

Algemene Ledenvergadering RMC
Op zaterdag 30 november 2002 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Rogger Motorsailer Club gehouden in ons 'clubhuis' op landgoed Oostbroek gehouden.  Aanwezig waren 15 leden (deels met partner), ons erelid de heer Van Wassenaer en de voorzitters van de Banjer Motorsailer Club en de Krammer Motorsailer Club.

In een zeer geanimeerde sfeer is 's morgens om 11 uur het officiële deel behandeld, waarin o.a. de volgende onderwerpen zijn besproken: ontwikkeling ledenbestand, financiële stand van zaken, bestuurwisseling, sponsoring, ledenactiviteiten, ontwikkelingen rond www.rogger.net en Eista-zusterclubs, RMC-vlaggen en -logo, benoeming evenementen-commissie t.b.v. 1ste lustrum september 2004, etc .

Na de de zeer verzorgde catering zijn 's middags vele zaken behandeld waar specifiek om gevraagd werd: antifouling, zonnecellen, opbokken, (flexibele) watertank, Morse-kabels, schroefas/roerkoning, toilet-ruimte, naamgeving Rogger / Ushant / Atlas, lummelbeslag, zwemtrap, veilig motoren onder zeil, roestvorming rubberrand, koppeling dieseltanks en vele leedvermaak verhalen.
De bijeenkomst werd om 16.30 uur afgesloten.

De volgende Algemene ledenvergadering wordt gehouden op zaterdag 29 november 2003.

Statuten Rogger Motorsailer Club
1. Naam, zetel en duur
De vereniging draagt de naam: Rogger Motorsailer Club,
zij heeft haar zetel/secretariaat te Driebergen,
en is opgericht voor onbepaalde tijd.

2. Status van de vereniging
Het betreft vooralsnog een vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid.De vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid zal zich evenwel laten registreren bij de Kamer van Koophandel.

3. Doel
De vereniging stelt zich ten doel:a. de instandhouding van de Rogger als authentiek Nederlands motorzeiljacht;
b. de uitwisselen van kennis en ervaring tussen leden en deskundigen voorzover het de Rogger betreft;
c. werving en spreiding van informatie over het schip;
d. de bevordering van  bijeenkomsten en activiteiten  t.b.v. leden;
en voorts hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

4. Vermogen
Het vermogen van de verenging zal worden gevormd door:
a. contributies en andere bijdragen van de leden;
b. donaties, subsidies, schenkingen en legaten;
c. baten welke door de verenigingsactiviteiten worden gegenereerd.

5. Boekjaar en jaarstukken
Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot en met 30 september.
Het financiële verslag zal binnen twee maanden na afloop van het boekjaar door de penningmeester aan het bestuur ter vaststelling worden aangeboden, en  ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering/AL aan het eind van ieder kalenderjaar.
De leden kunnen ter controle van de jaarstukken een kascommissie instellen.

6. Lidmaatschap en donateurs
a. Lid van de vereniging kunnen worden:
natuurlijke en rechtspersonen welke een Rogger-motorsailer in eigendom hebben.
Bij stemprocedures kan per schip slechts 1 stem worden uitgebracht.
Er is sprake van een lidmaatschap nadat een verzoek daartoe door het bestuur is ingewilligd en de contributie is voldaan. Een lidmaatschap eindigt door schriftelijke opzegging,  bij stagnatie van contributiebetaling of door een beslissing van de AL.
De contributie wordt jaarlijks door de AL vastgesteld.

b. Donateur van de vereniging kunnen worden:
natuurlijke en rechtspersonen welke de vereniging wensen te begunstigen. Aan begunstiging kunnen geen verdere emolumenten worden ontleend dan door de AL zijn vastgesteld. De AL kan voorwaarden aan begunstiging verbinden.

7.1. Algemene Ledenvergadering
De AL vergadert minstens eenmaal per jaar om tijdens de zgn. jaarvergadering:
a. het beleid van de vereniging vast te stellen;
b. het gevoerde beleid en het jaarverslag te beoordelen;
c. en -zonodig- dmv verkiezing  het bestuur te benoemen of in vacatures te voorzien.
De AL kan een kascommissie benoemen.
De AL kan een huishoudelijk reglement vaststellen waarin onderwerpen worden geregeld waarin deze statuten niet voorzien.
De datum van de eerstvolgende jaarvergadering wordt steeds vastgesteld tijdens de voorafgaande jaarvergadering.

7.2. AL/Bijeenroeping
Algemene Ledenvergaderingen worden door het bestuur schriftelijk bijeengeroepen, waarbij het een termijn van tenminste zeven dagen na oproeping in acht dient te nemen.
Bij een oproeping tot een AL worden gevoegd: een agenda en relevante bijlagen.
Niet geagendeerde onderwerpen kunnen niet leiden tot besluitvorming zonder de unanieme instemming van de aanwezige stemgerechtigden.

Ten behoeve van een jaarvergadering dient behalve een agenda, in ieder geval te worden bijgevoegd:
a.  het verslag van de voorgaande jaarvergadering;
b. voornemens tot bestuurswijzigingen en daarop betrekking hebbende voordrachten;
c. voorstellen welke leiden tot statutenwijziging, faillissement of ontbinding van de vereniging.

Op verzoek van leden dient het bestuur een AL uit te schrijven, indien zo'n verzoek door minstens drie leden schriftelijk, aangetekend en onder vermelding van beargumenteerde agenda  aan het bestuur is kenbaar gemaakt.
Zo'n –op verzoek van leden- te houden vergadering dient binnen 1 maand na ontvangst van het verzoek te worden uitgeschreven en binnen 2 maanden na ontvangst van het verzoek plaats te hebben op een datum, tijdstip en plaats welke in overleg met de verzoekende leden dient te worden vast gesteld.

7.3. AL/Wijze van besluitvorming
Met in achtneming van art. 9, kunnen besluiten worden genomen op basis van meerderheid van geldige stemmen.
Stemming vindt mondeling  plaats, tenzij een meerderheid schriftelijke stemming verlangt.
Schriftelijk stemming geschiedt dmv ongetekende, gesloten briefjes.
Elk –onder art. 6 beschreven stemgerechtigd- lid heeft het recht tot het uitbrengen van één stem.
Een lid kan zich ter vergadering door een medelid laten vertegenwoordigen door overlegging van een schriftelijke, ter beoordeling van de voorzitter, voldoende volmacht.
Een lid kan slechts voor één ander lid als gevolmachtigde optreden.
Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.
Met in achtneming van de artikelen  7.2.c. en 9,  kunnen niet-geagendeerde onderwerpen niet leiden tot besluitvorming zonder de unanieme instemming van de aanwezige stemgerechtigden.

7.4. AL/Verslaglegging
De secretaris maakt een verslag van het verhandelde tijdens de vergadering en legt dit verslag in de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voor.

8.1. Bestuur
Het bestuur van de vereniging bestaat uit tenminste drie en ten hoogste vijf leden en is voor de eerste keer tijdens de oprichtingsvergadering benoemd.
De AL kiest uit haar midden het bestuur. Het bestuur kiest uit haar midden een voorzitter, een secretaris en penningmeester. Desgewenst kunnen andere bestuursleden in functies worden benoemd. 
De functies van voorzitter/secretaris, of secretaris/penningmeester kunnen door één persoon worden vervuld.

De leden van het bestuur worden benoemd voor een periode van drie jaar en zijn herbenoembaar. Het bestuur stelt daartoe een rooster van aftreden op.
Een nieuw benoemde bestuurder neemt, ingeval van tussentijdse benoeming, op het rooster van aftreding de plaats in van degene wiens plaats hij vervult.
Ingeval het bestuur dit nodig acht, maar tenminste ingeval het aantal bestuursleden door onverwachte vacatures afgenomen is tot één, zal het overgebleven bestuurslid terstond een ledenvergadering voorbereiden en uitschrijven met het doel in de vacatures te voorzien.

De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden.
Zij hebben wel recht op een in het bestuur vastgestelde vergoeding van door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte/te maken kosten.

8.2. Bestuur/Vergaderen en besluitvorming
Het bestuur vergadert telkens wanneer de voorzitter dit wenselijk acht of indien een ander bestuurslid een daartoe met reden omkleed verzoek aan de voorzitter richt.

Indien de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg geeft, zodanig dat de vergadering kan worden gehouden binnen 1 maand na het verzoek, is de verzoeker zelf bevoegd een vergadering bijeen te roepen, met inachtneming van de vereiste formaliteiten.

De oproeping van bestuursvergaderingen geschiedt schriftelijk, tenminste 7 dagen tevoren, de dag der oproeping en die van de vergadering niet meegerekend.

Ingeval tijdens een vergadering alle in functie zijnde bestuursleden aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de statutaire voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen.

Het bestuur kan alleen geldige besluiten nemen indien de meerderheid van de in functie zijn de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is.
Een bestuurslid kan zich ter vergadering door een medebestuurslid laten vertegenwoordigen door overlegging van een schriftelijke, ter beoordeling van de vergadering voldoende volmacht.
Een bestuurslid kan slechts voor één  medebestuurslid als gevolmachtigde optreden.

Tenzij de statuten anders bepalen, kan het bestuur besluiten nemen met meerderheid van stemmen.
Elk bestuurslid heeft het recht tot het uitbrengen van één stem.
Stemmingen in bestuursvergadering geschieden mondeling, tenzij één der stemgerechtigden schriftelijke stemming verlangt.
Schriftelijke stemming geschiedt met ongetekende, gesloten briefjes.
Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.

8.3. Bestuur/verslaglegging
De secretaris maakt verslag van het verhandelde tijdens de vergadering en legt dit verslag in de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voor.

8.4. Bestuur/bevoegdheid.
Het bestuur is belast met het besturen, vertegenwoordigen en representeren  van de vereniging.
Het bereidt de AL voor en voert de door de AL genomen besluiten uit.

8.5. Einde bestuurslidmaatschap
Het bestuurslidmaatschap eindigt door overlijden, bij schriftelijke ontslagneming/bedanken, alsmede door ontzetting op grond van overeenkomstige bepalingen in het Burgerlijk Wetboek.

9. Statutenwijziging & Ontbinding
Statutenwijziging en Ontbinding van de vereniging is slechts mogelijk in de AL op grond van een door het bestuur met redenen omkleedt en schriftelijk aangekondigd voorstel.

Besluiten over statutenwijziging en/of ontbinding van de vereniging  kunnen slechts worden genomen met een meerderheid van 2/3 van het aantal geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waar tenminste 2/3 van het aantal stemgerechtigde leden aanwezig is.

Indien het quorum in deze vergadering niet aanwezig is, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, te houden na 1 week  en binnen 4 weken na de voorafgaande vergadering.
In deze tweede vergadering kan over hetzelfde voorstel worden beslist met een meerderheid van tenminste 2/3 van het aantal geldig uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden.

De vereniging blijft na haar ontbinding voortbestaan, voorzover en voor zo lang dit voor vereffening van het vermogen noodzakelijk is.
De AL wijst daartoe in de vergadering waar het besluit tot ontbinding is genomen, een of meerdere vereffenaars aan.
Een eventueel batig saldo wordt besteedt overeenkomstig de doelstelling van de vereniging.

Deze statuten zijn vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van de Rogger Motorsailer Club op 25 november 2000 te De Bilt.

Samenvatting ALV RMC 24/11/2001

Om 11 uur kwamen 15 leden met partners bijeen in ons fraaie 'clubhuis' te De Bilt. De volgende onderwerpen werden besproken:
-samen met de oud-directeur van Stangate Marine in Engeland wordt momenteel uitgezocht hoeveel Roggers in totaal door Eista en Stangate Marine zijn (af)gebouwd: waarschijnlijk 90;
-bij de RMC zijn op dit moment 43 Roggers bekend, dus ca. de helft;
-financiën: er zijn 25 betalende leden en een gevulde clubkas;
-de contributie voor 2002 bedraagt 15 Euro;
-de RMC staat bij de Kamer van Koophandel Utrecht ingeschreven onder nr. 30172820;
-met de Banjerclub en de 'havenmeester' van de Eista-site is regelmatig overleg, met de Doerakclub (nog) weinig;
-besloten is dat naast ons erelid en de sponsor, ook een vertegenwoordiger van de Banjerclub, de Eiste-site en de Doerakclub wordt uitgenodigd voor de ALV;
-tijdens de winter-periode wordt de rubriek 'Renovatie FD' op de RMC-site verder ingevuld;
-het opbokken van de Rogger MK en FD is in detail besproken;
-de maststeun-constructie in de watertank is nader bekeken;
-verder werd gesproken over het tuigplan, electrolyse, revisie van de motor, osmose, anti-fouling, e.d; 
-de volgende ALV van de RMC wordt gehouden op zaterdag 30 november 2002 in ons 'clubhuis';
-tevens is besloten dat in september 2003 (eerste lustrum RMC) de ALV wordt gehouden met boten ergens aan het zuidelijke deel van het IJsselmeer (nadere berichten volgen rond mei 2002).

Zoals gewoonlijk was de sfeer weer zeer aangenaam, vloeide de borrel rijkelijk en was de lunch voortreffelijk. De laatste leden vertrokken om 18 uur.

Algemene  ledenvergadering 25 november 2000
De  Algemene Ledenvergadering van de Rogger Motorsailer Club is wederom op een zeer  aangename manier verlopen. Om 11 uur kwamen 25 personen, waaronder 15 leden,  bijeen op landgoed Oostbroek. De ochtend stond in het teken van een formele  ledenvergadering waarin o.a. de statuten unaniem werden goedgekeurd. Om 13 uur  stond een eenvoudige doch voedzame lunch klaar, waarna gewandeld werd over het  landgoed. De rest van de middag werd informeel bijgepraat over een groot aantal  onderwerpen. Om 18 uur verlieten de laatste leden het pand. Een verkorte versie  van de notulen verschijnt binnenkort op de site.

Notulen eerste ledenvergadering van de Rogger Motorsailer Club (RMC) op zaterdag 20 november 1999
De eerste ledenvergadering van de RMC is gehouden op landgoed Oostbroek, nabij Utrecht. Rond 11 uur arriveren vanuit heel Nederland 17 van de 23 leden. In de fraaie ambiance van de grote zaal van dit landhuis vindt de eerste kennismaking plaats. Vrijwel iedereen is vergezeld door zijn/haar partner, waardoor maar liefst 32 personen en 3 honden aanwezig zijnn. Een waarlijk fantastische opkomst. De sfeer is van meet af aan aangenaam te noemen.

    het clubhuis

 

 

 

 

 

Om 11.45 uur opent de voorzitter de vergadering. Na iedereen welkom geheten te hebben, komen de volgende onderwerpen aan de orde:
-Status van de RMC: de leden van de RMC besluiten met ruime meerderheid van stemmen voor de formele structuur van een vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid en mogelijk inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De concept-statuten worden in de volgende ledenvergadering ter goedkeuring voorgelegd.
-Bestuur: tot voorzitter/secretaris wordt benoemd Hans Havers, tot penningmeester Eelco Schouten en Henk Huis in 't Veld wordt lid, belast met de redactie van de RMC-nieuwsbrief.
-Financiën: de penningmeester presenteert de gezonde financiële situatie en constateert dat voor het jaar 2000 de contributie opnieuw 30 gulden bedraagt.
-Communicatie leden: besloten is om in mei naar de leden de bijgewerkte inventarisatielijsten + de RMC-nieuwsbrief + de uitnodiging tot betaling van de contributie te versturen, in oktober de volgende nieuwsbrief te verzenden en op de laatste zaterdag van november de jaarlijkse ledenvergadering van de RMC te houden. De eerstvolgende ledenvergadering vindt dientengevolge plaats op 25 november 2000 van 11 tot 16 uur.
-Locatie: zolang het mogelijk is, vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats op landgoed  Oostbroek.
-Privacy: bepaald is dat alleen de leden de inventarisatielijsten op papier via de post toegezonden  krijgen en deze lijsten niet ter inzage aan anderen mogen worden gegeven. Op de internet-site van de RMC worden alleen de scheepsnamen en het bijbehorende scheepstype genoemd.
-Clubvlag: alle aanwezige leden willen twee clubvlaggen hebben à ƒ 25,- per vlag. Deze zullen worden besteld en gedistribueerd.voor het volgende vaarseizoen.
-Archief: het archief wordt bijgehouden door de voorzitter. Alle leden kunnen hier gebruik van maken.
-Onderhoud: in de RMC-nieuwsbrief en op de RMC internet-site zal een inventarisatie worden opgenomen van leden met hun specifieke kennis/ervaring m.b.t. bepaalde (technische) problemen.
-www.rogger.net: de RMC internet-site wordt 'live' gepresenteerd en de mogelijkheden uitgelegd. 16 van de 23 leden hebben op dit moment een internet-aansluiting.

Om 12.45 uur wordt een fraaie uitziende en smakelijke lunch gebruikt met een drankje.

       de lunch

 

 

 

 

 

Om 13.30 uur gaat iedereen wandelen onder deskundige begeleiding over het landgoed en wordt  na afloop onderstaande groepsfoto gemaakt.

             de club

       (click op foto = vergroten)

 

 

 

 


 

 

Formeel wordt afgesloten om 16 uur, velen helpen met afwassen en opruimen, een aantal leden borrelen nog wat na. Om 18 uur verlaten de laatste leden het pand. Teruggekeken kan worden op een succesvolle en plezierige eerste bijeenkomst van de Rogger Motorsailer Club.

RMC clubvlag
Het bestuur heeft besloten  dat het logo op de clubvlag gelijk is aan het logo op de homepage. Rond 1 april  2000 worden de clubvlagggen opgestuurd naar de leden tezamen met de  RMC-nieuwsbrief.

Neutmast, de eerste sponsor van de RMC
De  masten van alle Roggers zijn destijds geleverd door Van der Neut uit Alphen aan  de Rijn. Directeur Diem van Heukelen heeft een aantal jaren geleden dit bedrijf  voortgezet onder de naam Neutmast. Het bedrijf is gevestigd in  Middelharnis.
De Rogger Motorsailer Club is vereerd dat Neutmast de eerste  sponsor wilde worden.

RMC bankrekening
De Rogger Motorsailer  Club heeft nu haar eigen bankrekening:
bankrekeningnummer 66.82.66.872 bij  ING Bank te Sneek (zo'n watersportstad past wel bij onze club)