RMC
Laatste Nieuws
Rogger serie
Specificaties
Renovatie
Archief
Vragen
Sponsors
(Ver)koop
Logbrieven
Links
E-mail

Archief Diversen

Rogger-site nog beter zichtbaar in de Favorieten
Favicon RMC 
Wanneer in een browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, etc.) het adres           
 www.rogger.nl wordt ingetoetst, verschijnt vanaf heden bij het openen van de        
 Rogger-site een favicon voor het adres. Een favicon is een klein ikoontje dat er voor
 zorgt dat de betreffende site beter zichtbaar is bij de Favorieten.

 

Zoeken op www.rogger.nl
De Rogger-site breidt langzaam maar zeker uit. Een grote hoeveelheid nuttige en praktische informatie is beschikbaar, zowel voor de Rogger-bezitter als andere botenbezitters.
Om de gewenste informatie sneller te vinden, kan een zoekfunctie van de Google Toolbar gebruikt worden.
Google Toolbar

Stel in als volgt:
1. Installeer de Google Toolbar
2. Type www.rogger.nl in de Adresbalk
3. Stel de Google Toolbar in op 'Site doorzoeken' (te vinden in pop-up overzicht achter het woord Google
4. Type zoekargument in Google Toolbar
5. Klik op het gewenste zoekresultaat.

Een USB-TFT-scherm nodig in de kuip ?
Veel bemanningen gebruiken tegenwoordig aan boord een laptop met een navigatiepakket. In een open kuip is dat wat onhandig. Er is nu op de markt een USB-TFT--scherm van 7 " in verschillende uitvoeringsvormen en een Nederlandse leverancier: zie www.samenkopen.net/action/447922 . Klik op de verschillende uitvoeringen voor detail-informatie. Met een USB-verlengkabel kan je je laptop binnen houden en het scherm op een droge plek in de kuip installeren.
Als iemand ervaring heeft met dit scherm dan graag een reactie naar roggermotorsailerclub@gmail.com .

Storm: staat/ligt je Rogger goed vast ?
gatmotorsailer103 

 

Wat kan er gebeuren als je motorsailer niet goed staat opgebokt en/of je de zeilen
op de boot laat zitten in het winterseizoen ?

Door de stormwinden in januari 2007 rolde onbedoeld de genua van deze motorsailer
uit, waardoor enorme extra krachten op de boot en bok kwamen te staan.
Op de foto
is te zien, dat de bok er niet al te stevig uitziet: kleine stempels met losse keggen
op dunne buizen die door spanbanden bij elkaar worden gehouden. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Op een gegeven ogenblik viel de boot voorover van de bok met het onderstaande
resultaat. De boot is door de verzekering 'total loss' verklaard.

 

gatmotorsailer02              gatboeg02


Kortom, check voor de zekerheid nog even je Rogger en de bok. Beter is op onderstaande manier, waarbij het nog beter is als de stempels tegen de
romp rusten ter hoogte van de waterlijn.
Pas op met losse keggen tussen stempel en romp. Als tijdens harde wind van opzij ruimte tussen boot en stempel ontstaat, kunnen de losse keggen aan
die zijde er tussenuit vallen. Als daarna de wind draait, kunnen ook de keggen aan de andere zijde verdwijnen. Resultaat is een onstabiele stand met
alle mogelijke resultaten van dien.
roggeropbokachter02

 

Overzicht motorsailers tot 60'
Op de site van ons zusterschip de Banjer, staat een prachtig overzicht van alle motorsailers onder de 60 feet. Dit overzicht is ook te benaderen via de knop Links ter linkerzijde.

Nieuwe domein-namen: www.rogger.nl, www.banjer.nl en www.eista.nl
Voor degenen die www.rogger.NET te moeilijk vonden om te onthouden, is de RMC-site nu ook te bereiken onder www.rogger.NL.
Omdat rogger.nl plots vrij kwam, is deze domeinnaam meteen geregistreerd op naam van de Rogger Motorsailer Club en doorgelinkt naar rogger.net, ons moeder-domein. We hopen nu nog meer personen te bereiken, die iets met de Rogger hebben.

Ook de Banjer 37 Motorsailer Club heeft naast de publieke site www.banjer37.net onlangs www.banjer.nl kunnen bemachtigen voor de leden-site. Eista heeft de domeinnaam  www.eista.nl kunnen bemachtigen.

Belgische wonderpillen tegen zeeziekte
Gehoord: Apotheek Zierikzee (tel. 0111-412906) verkoopt Belgische wonderpillen tegen zeeziekte. De inhoud van een capsule bestaat uit:
- 0,2 mg Scopolamin Hbr
- 50 mg Tripelennamine
- 100 mg coffe´ne (dus niet voor het slapen gaan innemen).

Volgens horen zeggen kosten 30 capsules € 10 en zijn telefonisch te bestellen.

Alle Eista-gerelateerde internet-sites in de Uitkijk van de Waterkamioen vermeld
Het contact van de RMC met Willem Melching, redacteur van o.a. de internetrubriek in de Uitkijk van de Waterkampioen, heeft resultaat opgeleverd: in Waterkampioen van 25 oktober 2002 staan alle Eista-gerelateerde sites prominent vermeld in de Uitkijk.
Willem, bedankt.
Op de Rogger-site was 3 uur na het in de bus vallen van de WK de all-time hitrate van 64 reeds doorbroken. De eerste dag (vrijdag 25/10/02)  werd afgesloten met 106 hits. Het eerste weekend steeg de hitrate tot 124 op zondag 27 oktober, liep daarna weer wat terug, maar de gemiddelde hitrate is met ca. 40 % gestegen.  De andere Eista-gerelateerde sites vertonen vergelijkbare groei in hitrates.
Op 7 november 2002 is de totale hitrate de 15.000 gepasseerd.

Tot nu toe heeft deze aktie 3 'nieuwe' Roggers opgeleverd. Wij hopen dat de schippers met hun partners aanwezig kunnen zijn op onze ledenvergadering op zaterdag 30 november 2002. Van 50 Roggers is nu de lokatie bekend.

RMC en Eista duiken in KB-archief
De 'havenmeesters' van de Rogger- en Eista-site hebben vrijdag 5 april 2002 de archieven van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag bezocht.
Doel was om in de toenmalige en de nog bestaande watersport-tijdschriften op zoek te gaan naar ontbrekende en onbekende informatie over Eista Werf (en haar schepen) vanaf de start in 1959 tot de afbouw in 1981.

Met de perfecte medewerking van de kapiteinse van Herbie, een Rogger MK I, die bij de KB werkt, kon in het archief tussen alle tijdschriften op het gebied van de watersport, gezocht worden naar de ontbrekende stukjes van de puzzle. Doorgebladerd werden:
- alle jaargangen van Bakboord, dat werd uitgegeven van mei 1962 t/m november 1965.
- de jaargangen 1965 t/m 1970 van Watersport (de opvolger van Bakboord), dat werd uitgegeven van december 1965 t/m januari 1989.
- de jaargangen 1959 t/m 1966 van de Waterkampioen.
Veel interessante, aanvullende informatie voor ons archief werd gevonden en gekopieerd. In de komende tijd zal deze nieuwe informatie worden geplaatst op onze sites.

In de loop van het jaar zal nogmaals een dag worden besteed in de KB om de resterende jaargangen tot ca. 1981 te doorzoeken.

Verzekeringsperikelen ?!
N.a.v. twee onplezierige ervaringen met een schade-expertise-bureau en een verzekeringsmaatschappij, kunnen leden van de RMC hun voorzitter bellen voor achtergrond-informatie.

RMC helpt Dartsailer-eigenaar
De Paragon-keerkoppeling van een Dartsailer functioneerde onlangs plots niet meer in Dover.  Een monteur was pas over 3 weken beschikbaar. Iemand herinnerde zich de beschrijving van dit probleem op de Rogger-site en informeerde de Nederlandse eigenaar van de Dartsailer hierover. De betreffende onderdelen werden besteld en door de eigenaar zelf gemonteerd m.b.v. de beschrijving op de Rogger-site. Na een week kon weer gevaren worden en werd de RMC hiervoor middels e-mail bedankt, hetgeen als zeer attent is ervaren.

Dartsailer-club
Omdat de Dartsailer en de Rogger beide schepen zijn van Nederlandse makelij en uit dezelfde tijd stammen, zullen vele onderdelen met de bijbehorende technische problemen hetzelfde zijn, zoals het vorige artikel illustreert. Reden dat bundeling van kennis via een Dartsailer-club ook van belang kan zijn voor de Rogger-club.
Onlangs heeft de internet-site van de Dartsailer http://home.tiscali.nl/xp157534/DARTSAILER  het levenslicht gezien.

Reisverhalen
De voorzitter heeft gedurende twee maanden met zijn  Rogger een schitterende tocht gemaakt via Waddenzee, Noordzee en Oostzee naar de  kusten van voormalig Oost-Duitsland en Polen.
Op zijn eigen site staan de  logbrieven van deze reis en die van de jaren daarvoor. Leden van de Rogger  Motorsailer Club die interesse hebben, kunnen de wachtwoorden aanvragen om  toegang tot de logbrieven te krijgen.

Checklist bootvakantie
Bij de Links is een  handige checklist opgenomen om te zorgen dat iedereen goed voorbereid en zonder  zorgen op reis gaat. Aanvulling zijn welkom bij de voorzitter.